HAT-Koben seurakunta 10vuotta!

Loman jälkeen on pitänyt kiirettä monestakin eri syystä. Yksi suurista syistä on seurakuntamme 10-vuotisjuhlat, jotka pidetään huomenna. Juhlan kunniaksi käänsin saarnani suomeksi ja julkaisen sen näillä kotisivuillamme.

Siunausta pyhä päivääsi!

Jeesus – tie, totuus ja elämä

HAT-Koben seurakunnan 10-vuotisjuhlajumalanpalvelus
9.9.2018

Evankeliumi: Joh. 14:1-11

Koben kaupungissa on yksi erityinen alue. Kymmenen vuotta sitten kyseisellä alueella ei vielä ollut yhtään temppeliä tai kirkkoa. Jumalalla oli kuitenkin suunnitelma tämän alueen varalle. Tämän suunnitelmansa hän uskoi Pihkala-sensein, Kan-sensein ja Yoshidan pariskunnan sydämiin. Joiden rukousten seurauksena työ täällä alkoi.

Alun perin HAT-Koben alueen järjestyssäännöissä kiellettiin uskonnollisten toimijoiden läsnäolo alueella. HAT-Koben evankelisluterilainen seurakunta sai kuitenkin aloittaa toimintansa alueella kristillisen kulttuurikeskuksen nimissä. Tämän toiminnan alusta tulee tänään kuluneeksi kymmenen vuotta. Tahdonkin onnitella jokaista seurakunnan jäsentä ja työtä tukenutta – onneksi olkoon pyöreistä vuosista!

Kun katsomme seurakunnan työtä kuluneen kymmenen vuoden aikana, voimme todeta, että sadat ihmiset ovat kuulleet täällä evankeliumin ja kohdanneet Jeesuksen Kristuksen. Näiden ihmisten joukosta 15 henkilöä on saanut ottaa kasteen vastaan tässä seurakunnassa, tullut näin kristityksi ja pelastunut. Tämä on suuri kiitoksen aihe.

Continue reading “HAT-Koben seurakunta 10vuotta!”

Alkukesän kuulumisia

Jälleen kerran joudun toteamaan, että pitkästä aikaa! Alkukesä on ollut tiivistä menoa niin työssä kuin vapaallakin. Tässä muutamia minun kännykällä räpsittyjä kuvia alkukesän menoista.

Danielin ja Onnin ollessa Suomessa kävimme tyttöjen piknikillä ja jalkapallopeliä katsomassa.

Continue reading “Alkukesän kuulumisia”

Akashi-Kaikyo -silta

Asuimme aiemmin vuoden 2010 lopulta vuoden 2016 kevääseen Awajin saarella. Awajin saaren ja Honsun saaren – joka on suurin Japanin viidestä pääsaaresta ja jolla nyt asumme – välillä on maailman pisin riippusilta. Sen jänneväli on 1991 metriä ja sillan kokonaispituus 3991 metriä. Sillan rakentaminen kesti kymmenen vuotta ja hinnaksi tuli noin 5 miljardia eruoa. Silta on tehty noin 30.000 auton päivittäistä liikennöintiä varten – per suunta. Halvimmillaan sillan voi ylittää noin 20 eurolla.

Awajilla asuessamme kävimme ensimmäiset 7 kuukautta kaikkina arkipäivinä Kobessa kielikoulussa ja myöhemminkin ylitin sillan keskimäärin lähes kerran viikossa. Silta on siis tullut hyvin tutuksi auton/linja-auton kyydistä katseltuna. Ehkä vuosi sitten Mari sai jostain haltuunsa tiedon, että sillan korkeaan keskipylvääseen tehdään turistikierroksia. Sanoin heti, että sehän kuulostaa mielenkiintoiselta – pitkään aikataulumme eivät kuitenkaan osuneet yhteen varattavien aikojen kanssa. Muutama kuukausi sitten onnistuimme kuitenkin tekemään varauksen itsellemme. Niinpä suuntasimme tänään turistikierrokselle kohteena Akashi-Kaikyon silta. Continue reading “Akashi-Kaikyo -silta”

Tutustumassa Afrikkaan

Sain viime vuonna kutsun osallistua Suomen ev.lut. kirkon edustajana Kirkkojen maailman neuvoston Tansanian 2018 lähetyskonferenssiin ja sen yhteydessä toteutettavaan GETI (Global Ecumenical Institute) -koulutusohjelmaan. Kriteerinä GETI-valinnalle oli ikä, teologian opiskelu ja omakohtainen yhteys lähetystyöhön/ekumeniaan. Ikäraja oli 35-vuotta tai alle – juuri ja juuri mahduin siis mukaan 😉

Continue reading “Tutustumassa Afrikkaan”

Villisika naapurissa

Olemme saaneet syksystä asti seurata villisian elämää lähietäisyydeltä. Lokakuussa olleen kovan taifuuni-myrskyn yhteydessä yksi villisika oli joutunut vuorella virran vietäväksi. Virta toi sen aina tänne meren rantaan saakka. Näin eräs mummo kertoi katsellessamme villisikaa turvallisesti sillalta villisian ollessa joen pohjalla etsimässä ruokaa.

Continue reading “Villisika naapurissa”

Vuoden 2018 Luther-mobile kilpailun tulokset

Luther-mobile kilpailun äänestysaika päättyi sunnuntaina. Tänään oli siis aika arpoa kilpailun voittaja – tai itseasiassa voittajat! Osallistujia oli sen verran mukavasti, että päätimme Marin kanssa arpoa kaksi palkintoa. Ykköspalkinto on luvatusti maailmaa nähnyt Luther Playmobil -hahmo sekä yllätyspaketti Japanista. Kakkospalkinnoksi päätimme antaa pienen yllätyksen Japanin makumaailmasta. Ei kun arpomaan siis!

Suoritimme äänestyksen Marin kanssa vanhan ajan malliin kirjoittamalla jokaisen äänestäneen henkilön nimen paperille, jotka sitten sujautimme arvontalaatikkoon. Hyväksyttyjä ääniä oli yhteensä 37 kappaletta. (Hylätyt äänet olivat tupla- tai triplaääniä samoilta henkilöiltä). Kiitos aktiivisesta osallistumisesta! Continue reading “Vuoden 2018 Luther-mobile kilpailun tulokset”

Murtunut käsi

Hei täältä viilenneestä Kobesta!

Tämän talven toistaiseksi kylmimmät päivät ovat meneillään. Aamulla on ollut ulkona jopa asteen verran pakkasta. Muutama lumihiutalekin on leijaillut kauniisti auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta.

Kiitos teille ystävät, että ryhdyitte heti rukoilemaan Onnin puolesta, kun facebookissa kerroimme Onnin murtuneesta kädestä. Maanantaina Onni tippui leikin tiimellyksessä koulun kiipeilytelineestä ja mursi vasemman kätensä kyynärpään. Luu meni niin pahasti poikki, että käsi leikattiin heti lähellämme olevassa lastensairaalassa. Nyt on kaksi piikkiä pitämässä luita paikoillaan ja kipsi pari kuukautta. Kiitos, jos edelleen rukoilette toipumisen puolesta ja että Onni jaksaisi arkea ilman juoksuja, jalkapalloja ja muita meneviä leikkejä.

Meillä on valitettavasti kokemusta jo kahden vuoden takaa murtuneesta kädestä, kun Onnin vasemman käden ranne murtui. Onneksi tässä maassa saa hyvää ja luotettavaa hoitoa, ja kiitos suojelusenkeleille, ettei mitään sitä vakavampaa ole sattunut.

Seurakunnassa on alkanut käydä mies, jonka elämässä on tällä hetkellä monenlaisia vaikeuksia. Hän on kristitty, mutta etsii seurakuntayhteyttä. Toivottavasti osaamme olla hänelle oikealla tavalla avuksi. Viime sunnuntaina kirkkoon saapui myös yksi uusi lapsi. Kirkon naapurikerrostalossa asuva 6-vuotias poika tuli reippaasti yksin jumalanpalvelukseen ja pyhäkouluun. Toivottavasti näemme häntä ja hänen perhettä jatkossakin.

Siunattua viikonloppua!

Äänestä suosikkiasi vuoden 2018 Luther-mobile kilpailussa

Luther-mobile matkasi viime vuonna reformaation 500-vuotisjuhlan kunniaksi mukanamme pitkin maita ja mantuja. Nyt on tullut aika palata tarkistamaan missä kaikkialla Luther lopulta esiintyi viikottaisissa kuvissa. Äänestä suosikkisi 52 Luther-mobilekuvan joukosta ja voit voittaa kyseisen maailmaa nähneen Luther Playmobil -hahmon sekä yllätyspaketin Japanista itsellesi! Continue reading “Äänestä suosikkiasi vuoden 2018 Luther-mobile kilpailussa”