Luminarie 2017

Vuoden 1995 Koben maanjäristyksen jälkeen Koben kaupungissa on järjestetty joka joulukuu maanjäristyksen uhrien muistoksi Kobe Luminarie -niminen valofestivaali. Festivaalin aikana muutama Koben keskustan keskeinen katu valaistaan noin 200.000 käsin maalatun lampun toimesta. Valot lahjoitti alunperin Italian hallitus.

Tässä kuvasatoa tämän vuoden festivaaleilta:

Continue reading “Luminarie 2017”

Toinen adventti

Viikko on vierähtänyt vauhdilla ja tänään sytytettiin jo toinen adventtikynttilä. HAT-Koben seurakunnassa laulamme adventin aikaan alkuvirtenä vastaavan laulun kuin “Nyt sytytämme kynttilän” ja lapset sytyttävät kynttilät laulun aikana. Kiva, että lapsetkin saavat osallistua jumalanpalvelukseen. Tänään jumalanpalveluksen jälkeen pakkasimme ensi lauantain perhejoulujuhlan lahjapaketit valmiiksi. Joulujuhlan muissa valmisteluissa on vielä paljon hommaa eli ensi viikkokin kulunee vauhdilla. Tällä viikolla 4500 taloutta HAT-Koben alueella on saanut sanomalehden välissä seurakunnan joulumainoksen. Rukoilemme, että ihmiset saisivat tulla joulun aikana kirkkoon kuulemaan ilosanomaa Jeesuksesta.

Continue reading “Toinen adventti”

Juhlahumussa

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Tänään jumalanpalvelus HAT-Koben seurakunnassa oli kuin pieni juhla, kun paikalla oli viisi uutta ihmistä. Kotikerrostalossamme asuu kristitty pariskunta yhdessä tyttärensä ja lapsenlapsensa kanssa. Tänään isoisä tuli 2-vuotiaan kanssa HAT-Koben seurakunnan jumalanpalvelukseen ja iloitsi kovasti, kun lapsenlapsella oli hauskaa vähän isompien lasten hyvässä hoidossa. Perhejumalanpalvelukseen osallistunut Onnin kaveri tuli tänään vanhempiensa kanssa kirkkoon. Kaveri halusi mukaan joulujuhlassa esitettävään joulunäytelmään, jonka harjoituksia pidetään pyhäkoulussa jumalanpalveluksen aikana. Niinpä koko perhe oli kirkossa ja siunattavana ehtoollisella. Hienoja hetkiä!

Eilen taas kodissamme oli juhlat, kun vietimme suomalaisvoimin Onnin myöhemmin tässä kuussa olevia 6-vuotissynttäreitä. Mario-teemaisilla synttäreillä pelattiin bingoa, arvailtiin amerikkalaisesti lausuttuja japaninkielisiä sanoja, otettiin Mario-aiheisia kuvia ja juteltiin kuulumiset lähettitovereiden kanssa.

Continue reading “Juhlahumussa”