Asiat jotka Japanissa ovat kohdillaan (2/10) – ruoka

Japanissa on hyvää ja monipuolista ruokaa. Sanotaan, että Japanilaiset syövät maailmassa toiseksi eniten erilaisia asioita. En ole ihan varma, kuuluuko Japani oikeasti aivan terävimpään kärkeen, mutta en yhtään ihmettelisi, jos kuuluisi. Japanilaiset syövät esimerkiksi lähes mitä tahansa merestä otettua – kunhan se vain on valmistettu sopivalla tavalla.

Japanissa on lukemattomia hyviä ja maistamisen arvoisia ruokia. Mainittakoon niistä tässä esimerkiksi Shabushabu, Yakiniku, Sukiyaki, Okonomiyaki, kiinalainen ruoka (eroaa merkittävästi siitä kiinalaisesta ruuasta, mitä Suomessa syödään), Tenpura, Udon, Raamen, Yakisoba, Kyudon, Tonkatsu, Tofu (kaupassa on metrikaupalla erilaisia tofu-lajeja ja tietyt ravintolat ovat erikoistuneet pelkästään tofu-ruokiin), Ebifurai, okinawalainen ruoka ja tietysti sushi erilaisine lajeineen.

Marin kanssa tilattiin pöytään kuvausta varten erilaisia herkkuja.

Sushi on itseoikeutetusti tässä postauksessa kuvauksen kohteena, sillä se on aidosti japanilainen ruoka. Monet muut herkut on alunperin tuotu Japaniin muualta. Samalla on toki todettava, että japanilaiset ovat kyllä hioneet ja muuttaneet myös näitä muita ruokia omiin makumieltymyksiinsä sopivammiksi.

Tässä ravintolassa tilatut tuotteet tulevat erillisellä liukuhihnalla pöytään. alapuolen liukuhihnalta voi valita vapaasti siellä pyöriviä annoksia.
Jälkiruoka-sushi, joka on ystävänpäivän sesonkituote. Tässä yksilössä on suklaalla maustettu friteerattu tofu kuori, päällä muutama marja sekä kermaa ja sisällä makeaa riisiä.

Sushi on todella herkullinen ruoka, sitä kannattaa ehdottomasti maistaa ainakin kerran sen tekemiseen erikoistuneessa ravintolassa. Valitettavasti Suomessa melko yleiset kiinalaisen buffeen tmv. yhteydessä olevat sushit eivät ole usein kovin kummoisia. Ammattitaidolla valmistetut sushit ovat sen sijaan todellisia herkullisia. Tämän blogin kuvat on otettu edullisessa perheravintolassa, joten ne eivät ole kovin näyttäviä, mutta maukkaita kyllä. Suosittelen tutustumaan japanilaiseen ruokamaailmaan, jos se ei vielä ole tuttu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *