Asiat jotka Japanissa ovat kohdillaan (1/10) – talviaurinko

Tänään on lauantai. Olin aamupäivällä puolentoista tunnin kävelylenkillä. Keli oli kohdillaan. Lämpötila oli vain +7, mutta aurinko lämmitti niin, että tuntui mukavan lämpimältä. Oli hyvä olla.

Kävellessä ajattelin, että täytyy aloittaa uusi sarja täällä blogissa: Asiat jotka Japanissa ovat kohdillaan. Lista ei ole mikään ehdoton top10-lista. Lista ei ole myöskään missään erityisessä järjestyksessä. Ennemminkin se on satunnainen kokoelma niistä kymmenestä asiasta, jotka tällä hetkellä puhuttelevat täällä Japanissa. Taustalla kummittelee luonnollisesti ajatus siitä, että viiden kuukauden päästä olemme taas Suomessa ja tällä kertaa ilman varmuutta paluusta Japaniin. Näin on hyvä kerätä kasaan niitä asioita, jotka Japanissa ovat kohdillaan.

Asiat jotka Japanissa ovat kohdillaan (1/10) – talviaurinko

Kuva aamulenkiltä kotirannastamme 2.2.2019. Taustalla siintää oikeassa laidassa talorypäs, jossa asumme.

Täällä Länsi-Japanissa, missä asumme, talvi-ilmat ovat aivan mahtavat. Useimpina päivinä ilma on kirkas ja sateeton. Aurinko nousee Japanissa myös läpi talven sen verran korkealle, että se myös lämmittää. Niinpä läpi talven näkee myös juoksijoita, jotka juoksevat shortseissa ja jotkut jopa t-paidassa. Tässä osassa maata, jossa asumme aurinko nousee pimeimpänäkin aikana vuodesta seitsemän paikkeilla ja laskee vasta viiden maissa. Talvella Japanissa on mahtavat säät ulkoilla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *