Akashi-Kaikyo -silta

Asuimme aiemmin vuoden 2010 lopulta vuoden 2016 kevääseen Awajin saarella. Awajin saaren ja Honsun saaren – joka on suurin Japanin viidestä pääsaaresta ja jolla nyt asumme – välillä on maailman pisin riippusilta. Sen jänneväli on 1991 metriä ja sillan kokonaispituus 3991 metriä. Sillan rakentaminen kesti kymmenen vuotta ja hinnaksi tuli noin 5 miljardia eruoa. Silta on tehty noin 30.000 auton päivittäistä liikennöintiä varten – per suunta. Halvimmillaan sillan voi ylittää noin 20 eurolla.

Awajilla asuessamme kävimme ensimmäiset 7 kuukautta kaikkina arkipäivinä Kobessa kielikoulussa ja myöhemminkin ylitin sillan keskimäärin lähes kerran viikossa. Silta on siis tullut hyvin tutuksi auton/linja-auton kyydistä katseltuna. Ehkä vuosi sitten Mari sai jostain haltuunsa tiedon, että sillan korkeaan keskipylvääseen tehdään turistikierroksia. Sanoin heti, että sehän kuulostaa mielenkiintoiselta – pitkään aikataulumme eivät kuitenkaan osuneet yhteen varattavien aikojen kanssa. Muutama kuukausi sitten onnistuimme kuitenkin tekemään varauksen itsellemme. Niinpä suuntasimme tänään turistikierrokselle kohteena Akashi-Kaikyon silta.

Kierrokseen kuului ensin video sillan historiasta ja turvallisuusluento. Tämän jälkeen kierros jatkui vierailulla sillan museoon. Sitten kävelimme sillan rakenteissa kilometrin matkan pylvään luo. Hurautimme hissillä ylös pylvääseen. Ylhäällä oli aikaa noin 20 minuuttia ihailla maisemia – jotka olivat valitettavasti varsin sumuiset – ja ottaa kuvia. Sitten sama reitti takaisin. Tässä kuvia reissulta.

3 Replies to “Akashi-Kaikyo -silta”

  1. Sillan rakentajille ja sen käyttäjille hengen mieltä, josta lisää Room 8.

Comments are closed.