Terveiset pääsiäisen vietosta

Pääsiäisen vietto seurakunnassa sujui mukavasti, vaikka jouduimmekin kokemaan sen, miten vaikeaa on saada kirkko täyteen väkeä. Kiirastorstai-illan ehtoollishetki oli tunnelmallinen. Paikalla oli iloksemme yhden seurakuntalaisen lisäksi lähettikollegoja, joiden kanssa vietimme ehtoollista.

Lauantaina osallistuimme Nishinomiyan kirkolla suomenkieliseen pääsiäisjumalanpalvelukseen. Sunnuntaina jännitimme, miten sanomalehden välissä jaetut 4500 mainosta toisivat ihmisiä kirkkoon. Tällä kertaa ei kuitenkaan tullut edes 1000 mainosta kohti yhtä ihmistä. Tavallisen seurakuntaväen lisäksi pääsiäiskirkkoon ja sen jälkeiseen juhlaan osallistui yksi äiti kahden lapsensa kanssa.  Meitä vastaan oli tällä kertaa pääsiäisen ajankohta, sillä se sattui tänä vuonna keskelle japanilaislasten kevätlomaa. Niinpä useat äidit ilmoittivat olevansa mummolassa tai muualla matkalla eivätkä päässet osallistumaan pääsiäisen viettoon kirkolle. 

Kun jo olimme siivoamassa juhlan jälkiä, tuli kirkolle ruokapiirissä käyvä nainen miesystävänsä kanssa. Kaivoimme tarjottavia uudestaan esille ja saimme viettää mukavan hetken ja käydä hyviä keskusteluja heidän kanssaan.

Juhlaa on ollut myös meidän perheessä, kun Aada täytti 9-vuotta. Aadan synttäripäivänä Onni sai kipsin kokonaan pois. Luu on parantunut täysin ja nyt on taas lupa juosta ja pelata jalkapalloa. Voi sitä riemua! Kiitos, että olette rukoilleet Onnin käden parantumisen puolesta.

Tänään alkaa uusi suomenkielen kurssi, johon on ilmoittautunut useita uusia ihmisiä. Hieno juttu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *