Villisika naapurissa

Olemme saaneet syksystä asti seurata villisian elämää lähietäisyydeltä. Lokakuussa olleen kovan taifuuni-myrskyn yhteydessä yksi villisika oli joutunut vuorella virran vietäväksi. Virta toi sen aina tänne meren rantaan saakka. Näin eräs mummo kertoi katsellessamme villisikaa turvallisesti sillalta villisian ollessa joen pohjalla etsimässä ruokaa.

Ihan kotimme lähellä on siis joki, joka laskeutuu merenlahteen. Villisika elelee tätä nykyä joen ja meren kohtaamispaikalla olevalla tasanteella ja etsii ruokaa joen pohjasta silloin, kun joessa ei ole juurikaan vettä. Veden määrä vaihtelee sateiden sekä nousu- ja laskuvesien mukaan.

Koska joen reunoilla on korkeat seinämät ja tasannekin on aidattu, ei villisika ole päässyt pois alueelta. Jos se tajuaisi lähteä ylemmäs joen vartta, niin siellä olisi portaita, joita pitkin se joutuisi autoteille ja ihmisten ilmoille. Nyt se on kuitenkin pysytellyt joen alapäässä turvallisesti aitojen takana.

Ei niin hauskan kohtaamisen tein villisian kanssa vuorilenkillä. Juoksin yksin vuoripuolulla, kun yhtäkkiä edestäni polun ylitti ISO villisika. Se säikäytti enkä alkuunsa tiennyt, mihin suuntaan ja millä vauhdilla jatkaisin matkaani. Daniel oli vähän humoristisesti sanonut ennen lenkille lähtöäni, että “varo villisikoja”. Nauroin varoitukselle, mutta vuorella kohtaaminen ei ollutkaan niin mukava.

Suomen uutisista luin, että Suomessakin villisiat ovat lisääntyneet. Varokaa villisikoja 😆

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *