Tyhjä enkkumuskari

Heippa!

Kiitos kommenteista edellisen kirjoituksen jälkeen. Kiva kuulla, että tätä blogia luetaan ja että puolestamme rukoillaan. Kiitos!

Awajilla pidin monta vuotta lasten enkkumuskaria. Siellä kävi lapsia parhaimmillaan parikymmentä ja aina vähintään 7-10 lasta oli paikalla. HAT-Koben seurakunnassakin on aikoinaan pidetty enkkumuskaria ja lasten enkkupiirejä. Englannin kieltä halutaan oppia ja seurakuntien enkkupiirit ovat yleensä melko suosittuja. Erilaisten pohdintojen jälkeen päätimme aloittaa jälleen HAT-Kobessa enkkumuskarin; tällä kertaa äiti-lapsi-muskarin, johon äidit ja vielä kotona olevat lapset voisivat tulla aamupäivisin.

Niinpä eilen 16.11. oli tarkoitus pitää ensimmäinen kerta enkkumuskaria. Mainoksia oli jaettu ruokapiirin äideille, muutamille sattumanvaraisille (äideille ja pienille lapsille) ohikulkijoille kirkon lähistöllä, kirkon lähistöllä oleviin kerrostalojen ilmoitustauluille, somessa jne. Koska torstaiaamuun mennessä ei ollut tullut yhtään ilmoittautumista, odotukseni eivät olleet korkealla osallistujamäärän suhteen. Kaikki oli kuitenkin valmisteltava, jos joku ilmestyisi paikalle, mutta tällä kertaa paikalla olivat vain Tiikeri, Saku ja Ruut.

Joskus se on näköjään tämäkin koettava, että kukaan ei tule ja kirkkosali pysyy tyhjänä. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että ei ole itsestään selvää, että seurakunnan toiminnassa käy ihmisiä. Jokainen kirkkoon tulija on pieni ihme. Emme saa pitää ketään itsestäänselvyytenä. Sain myös huomata, miten tärkeitä omat kontaktit ovat ja luottamussuhde japanilaisiin tuttaviin. Tähän mennessä olen aloittanut jokaisen toiminnon niin, että minulla on ollut tuttavia, joita olen voinut kutsua sinne. Nyt tuttavapiirissämme ei ole pikkulapsiperheitä, joten kutsuminenkin on haastavampaa. Enkkumuskarin suhteen en toki aio luovuttaa. Mainostusta ja rukousta jatketaan. Olisitko sinä mukana rukoilemassa työmuodon puolesta?

Sunnuntaina 19.11. on perhejumis ja lasten siunaaminen. Sitäkin on mainostettu varsinkin aiemmin HAT-Kids pyhäkoulussa käyneille lapsille. Sitä varten valmistelin pikkulahjapussukat lapsille, jossa on viime vuoden Suuressa Mukana paperijoulukalenteri ja herkkuja. Adventtikalenterit ovat vielä melko harvinaisia Japanissa, vaikka vuosi vuodelta ne lisääntyvät kaupoissa. Toivottavasti lahja siis ilahduttaa monia lapsia sunnuntaina!

Siunattua viikonloppua toivottaen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *