Awajin kirkkohanke

Tällä sivulla kerrotaan Awajin ev.lut. seurakunnan kirkkohankkeesta. Tervetuloa rukoilemaan japanilaisten puolesta ja tukemaan työtä heidän parissaan!

Video kirkkohankkeesta

Awajin kirkkoa rakennetaan aikataulussa

Awajin luterilainen seurakunta Japanissa on saamassa oman kirkon. – Rakennustyöt ovat edistyneet hyvää vauhtia. Ulkoseinät on suurimmaksi osaksi saatu valmiiksi ja sisätöissä vauhti on myös hyvä, kertoo Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Jorma Pihkala.

Jorma Pihkala kertoo, että syksyn kolmesta taifuunista on selvitty pelkillä kaatosateilla. Ennen niitä ehdittiin saada kattolevytys valmiiksi, eikä näin ollen mitään kosteusvauriota rakenteisiin päässyt syntymään.

Sisäseinien levytys alkaa olla loppusuoralla. Tarvittavat viemäröinnit ja sähköjohdot on saatu paikoilleen.

– Näillä näkymin kirkon valmistuminen aikataulussa eli maaliskuussa näyttää toteutuvan hyvin, Pihkala sanoo.

– Kirkon pääurakoitsija Itä-Tokushiman luterilaisen seurakunnan jäsenTakaki on huolehtinut siitä, että työn laatu on erinomaista, kehuu työmaata tarkastanut arkkitehti Isto Pihkala.

Kirkon suunnittelussa on auttanut myös arkkitehti Hannu Nokelainen.

PAPPILA ON KIRKON YLÄKERRASSA

Kirkkosalin kaareva sisäkatto on kuusilautaa. Kirkkosaliin saadaan lahjoituksena 70 tuolia eräältä seurakunnan toimintaan osallistuvalta yrittäjältä. Seurakuntasali ja lasten huone tulevat muodostamaan kirkkosaliin liittyvän kokonaisuuden liukuovin, joten kaikkiaan tilaan saadaan mahtumaan toistasataa henkeä. Pappila sijaitsee toisessa kerroksessa. Rinteessä sijaitseva tontti tarjoaa myös parkkitilaa kirkkoon tulijoille.

Kirkon kokonaiskustannukset nousevat noin 385 000 euroon, joista Kansanlähetys on ottanut vastuulleen 154 000 euroa. Loput saadaan lainana Länsi-Japanin ev.lut. kirkon eläkerahastosta ja paikallisesta pankista. Pankkilainan osuus on ­270 000 euroa. Lainat seurakunta pyrki maksamaan sovitussa aikataulussa. Seurakunta hankki kirkon tontin uhrivaroillaan pari vuotta sitten.

– Iloitsemme siitä rohkeasta ja iloisesta ilmapiiristä, jonka vallitessa projektia on saatu viedä eteenpäin. Seurakunnan pastori Daniel Nummela on antanut merkittävän panoksensa kokonaisuuden suunnittelussa. Iloitsemme, että Nummelan perhe pääsee ensimmäisenä asumaan uudessa pappilassa maaliskuun lopulla, jos Herra suo ja elämme, Jorma Pihkala sanoo.

Uusi Tie toimitus 21.11.2013

+

Awajin luterilainen seurakunta tarvitsee kirkon

Awajin saarelle Sumoton kaupunkiin Japanissa on 15 vuoden aikana syntynyt uusi seurakunta, jonka jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 30. Nopeasti kasvanut seurakunta kokoontuu ahtaissa ja epäkäytännöllisissä vuokratiloissa. Uusia ihmisiä ei voi enää kutsua mukaan toimintaan, koska tilat eivät yksinkertaisesti riitä. Kansanlähetys on aloittanut varainhankinnan kirkon rakentamiseksi. Seurakunnan työntekijöinä toimivat Daniel ja Mari Nummela. He kertovat, että seurakuntalaiset ovat innostuneita kirkkohankkeesta ja toivovat, että uusi kirkko voitaisiin rakentaa pian.

– Uutta intoa hankkeeseen on tuonut mm. se, että joulun tilaisuuksissa oli paljon väkeä ja kirkkosali kävi yksinkertaisesti liian pieneksi. Monet seurakuntalaiset olivat alakerran keittiössä, kun yläkerran kirkkosaliin eivät kaikki mahtuneet, Nummelat kertovat.

Kasteelle valmistautuvia kristinuskosta kiinnostuneita on tullut mukaan toimintaan.

– Tammikuussa on yksi pariskunta aloittanut kasteopetuksen ja toiselle on annettu opetusta kristinuskon johdannosta. Tällaiset ilonaiheet ovat rohkaisseet meitä kovasti, Mari ja Daniel Nummela kertovat.

TONTTI JO HANKITTU

Viime vuonna Awajin seurakunta hankki 770 neliömetrin tontin. Seurakunnalla on suunnitelmat ja valmius rakentaa tontille noin 60 hengen kirkkotilat ja asuintilat työntekijälle. Tavoitteena on, että rakentamaan päästäisiin jo tämän vuoden aikana. Kokonaiskustannusarvio on 500.000 euroa, josta 300.000 euroa on seurakunnan omaa rahoitusta ja 200.000 euroa kootaan keräyksellä Suomessa.

Vaikka Japani onkin yksi maailman johtavista teollisuusvaltioista ja korkean elintason maa, ei vauraus näy kristillisen kirkon elämässä. Kristittyjä on koko väestöstä 0,7 prosenttia, seurakunnat ovat pieniä ja usein evankeliumi on tavoittanut yhteiskunnan vähäosaiset.

– Japani on rikas maa, mutta kirkot ovat köyhiä. Japani on sellaisten maiden, joissa saa vapaasti levittää evankeliumia, vähiten evankelioitu maa. Tarvetta ilosanoman kertomiselle on siis paljon, Nummelat toteavat.

Tällä hetkellä Awajin seurakunta kokoontuu ahtaassa vuokra-asunnossa. Kirkon kasvun ja kristillisen todistuksen kannalta on tärkeää, että kristityt voisivat kokoontua tiloissa, jotka ovat helposti tunnistettavissa kirkoksi. Oma kirkkorakennus työntekijän asuntoineen viestittää ympäröivälle shintolais-buddhalaiselle yhteiskunnalle luotettavuutta ja sitä, että kristityt ovat tulleet tähän ympäristöön pysyvästi ja haluavat jakaa yhteisön ilot ja surut yhdessä kaupungin asukkaitten kanssa. Näin voivat ensikertalaisetkin luottavaisin mielin astua kirkon ovesta sisään.

KUUSI SEURAKUNTAA SYNTYNYT

Kansanlähetyksen yhteistyö Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kanssa on runsaan 40 vuoden aikana kantanut runsasta hedelmää eri puolilla maailmaa. Japanissa yhteistyön tuloksena on syntynyt kuusi kasvavaa kansallista seurakuntaa. Järjestön tavoitteena on yhdessä Kansanlähetyksen yhteistyökirkon, Länsi-Japanin Ev.lut. kirkon ja Suomen yhteistyöseurakuntien kanssa kerätä rahoitus Awajin seurakunnan kirkkohaaveitten toteuttamiseksi.

Uusi Tie toimitus 24.1.2013