Pääsiäis- ja kastejuhla


– Suuressa mukana Japanissa –

Hyvää pääsiäistä!

Tänään saimme viettää mahtavan pääsiäisen täällä HAT-Kobessa. Pääsiäisjumalanpalveluksessa kastettiin ystäväperheemme äiti kolmen lapsensa kanssa. Olemme tutustuneet tähän perheeseen jo Awajilla, jossa äiti kävi vähän aikaa kirkossa. Molempien perheiden muutettua Kobeen rupesi äiti lasten kanssa käymään jälleen kirkossa joidenkin vastoinkäymisten jälkeen. Hän totesikin todistuspuheenvuorossaan (kuva alla), että se, että hän on nyt saamassa kasteen ei voi olla mikään muu kuin Jumalan ihme ja Hänen suurta johdatustaan.  Tällaisella joukolla saimme juhlia pääsiäisen ilosanomaa ja kastejuhlaa. Perheen isä oli myös mukana jumalanpalveluksessa. Suljemme hänetkin rukouksiinne.
Kiitos Herralle, että Hän pelasti ystäväni ja synnytti uskon hänen sydämessään. Kiitos teille, jotka olette muistaneet rukouksin tätä perhettä ja olleet sillä tavalla Suuressa Mukana!
Iltapäivällä saimme viettää koko perheen pääsiäisjuhlaa. Kirkkosaliin vähän lisäkoristeita tunnelmaa kohottamaan ja tuolit seinustalle niin saadaan leikkitilaa lapsille.Pääsiäinen näkyy Japanissa keksipussien koristeissa söpöinä pupuina, tipuina ja munina, mutta suurimmalle osalle pääsiäisen sanoma ja juhlan aihe on täysin tuntematon. Kerroimme tänään mitä ensimmäisenä kristillisenä pääsiäisenä tapahtui noin 2000 vuotta sitten. Sen jälkeen selitin alla olevan Jeesus-synti-me esityksen avulla, miksi Jeesus kuoli ristillä ja mitä merkitystä sillä on meille nykypäivän ihmisille. Jeesuksen veri puhdistaa meidän likaisen sydämen ja avaa pääsyn taivaan kotiin. Juhlassa oli monenlaisia pääsiäismunaleikkejä, joista odotetuin lienee ollut ulkona järjestetty suklaanmunien etsintä. Saimme viettää hauskan iltapäivän pääsiäisjuhlan merkeissä pienessä HAT-Koben seurakunnassa.
Kiitos, että muistat meitä ja japanilaisia rukouksissasi. Tänään saimme viettää todellisen juhlapäivän, kun saimme neljä uutta perheenjäsentä Jumalan perheväkeen, ja lisäksi kertoa monille japanilaisille pääsiäisen ilosanomasta. Useampi äiti ja isä kiitteli juhlan jälkeen, että sai ensimmäistä kertaa elämässään kuulla, miksi pääsiäistä vietetään ja mitä se tarkoittaa. Eikö olekin mahtavaa olla Suuressa Mukana?!

Kiitollisin terveisin, Mari