Japanin jalkapalloliigan ottelussa


Lähes koko Japanissa oloaikamme, joka lähenee jo kahdeksaa vuotta, olen haaveillut/ajatellut, että pitäisi mennä katsomaan Japanin jalkapalloliigan otteluita. Viimeksi kun ajattelin mennä ajatuksista tekoihin oli vuosi 2013 ja havaitsin harmikseni joukkueen pudonneen edellisen kauden päätteeksi 2. liigaan. Onneksi putoaminen oli tilapäinen.

Nyt kun muutimme Kobeen niin jalkapallo-ottelu nousi taas vapaa-ajan toiveiden listan kärkipäähän. Aikataulut sopivat vielä mukavasti yhteen ja niin pääsimme seuraamaan Vissel Koben kauden avauskotiottelua paikan päälle. Kauden kotiavauksen kunniaksi yleisölle lahjoitettiin vielä hienot kannustuspaidat.Jalkapallon ystävänä täytyy oikein ihmetellä, miten ehdimmekin asua Japanissa lähes kahdeksan vuotta ennen kuin päästiin seuraamaan jalkapallo-ottelua paikan päälle. Kokemus oli sitäkin parempi. Japanin jalkapalloliiga on tunnettu runsas maalisista otteluistaan ja tälläkin kertaa saimme nähdä kolme maalia. Parasta oli tietysti se, että kotijoukkue voitti tiukkojen hetkien jälkeen loppupuolen maalilla 2-1.

Vissel Koben kotistadion on remontoitu nykyiselleen vuonna 2003. Stadion palveli tätä ennen muun muassa vuoden 2002 MM-kisoja ja siinä on muun muassa rankkasateiden varalta suljettava katto.  Stadionille mahtuu hieman päälle 30.000 katsojaa. Järjestäjien ilmoituksen mukaan paikalla oli reilut 25.000 katsojaa ja tunnelma kohdillaan. Vaikutuksen teki fanikatsomo, joka oli täysi jo tuntia ennen ottelua – loput liehuivat ja kannustuslaulut täyttivät stadionin. Hieno tunnelma kaiken kaikkiaan. Alla muutamia kuvia yleisöstä. Normaaliin tapaan vierasjoukkueen kannattajille oli varattu oma nurkkansa. Noin kahdeksan tunnin automatkan päästä tulleet fanit miehittivät oman nurkkansa tyylikkäästi.Mielenkiintoinen yksityiskohta kentän hoidossa oli se, että noin tuntia ennen ottelua kentälle ammuttiin usealla vesitykillä vettä. En muista aiemmin havainneeni näin lähellä ottelua vastaavaa toimenpidettä – en kyllä ole aiemmin jalkapalloa Suomen ulkopuolella livenä seurannutkaan. Onni aloitti viime syksynä omasta toiveestaan jalkapallon pelaamisen. Yhdessä olen pyöräillyt hänen kanssaan joka viikko perjantai-iltapäivällä harjoituksiin muutaman kilometrin päähän erään koulun hiekkakentälle. Harrastuksen aloitukseen nähden Onni pääsi näin sopivasti katsomaan ensimmäistä miesten jalkapallo-otteluaan paikan päälle. Hyvin jalkapallosta innostunut nuori mies jaksoikin seurata ottelun.

Huomenna saamme ottaa äitini vastaan noin 10 päivän vierailulle. Toivottavasti sakurat ehtivät kukkia niin, että hän pääsee näkemään niiden loistoa parhaimmillaan. 🙂

Siunattua viikonloppua!