Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2017

Japanin jalkapalloliigan ottelussa


Lähes koko Japanissa oloaikamme, joka lähenee jo kahdeksaa vuotta, olen haaveillut/ajatellut, että pitäisi mennä katsomaan Japanin jalkapalloliigan otteluita. Viimeksi kun ajattelin mennä ajatuksista tekoihin oli vuosi 2013 ja havaitsin harmikseni joukkueen pudonneen edellisen kauden päätteeksi 2. liigaan. Onneksi putoaminen oli tilapäinen.

Nyt kun muutimme Kobeen niin jalkapallo-ottelu nousi taas vapaa-ajan toiveiden listan kärkipäähän. Aikataulut sopivat vielä mukavasti yhteen ja niin pääsimme seuraamaan Vissel Koben kauden avauskotiottelua paikan päälle. Kauden kotiavauksen kunniaksi yleisölle lahjoitettiin vielä hienot kannustuspaidat. Lue loppuun

Työtä vai vapaa-aikaa?

Moikka!

Aika kuluu nopeasti, kun tuntuu, että jokainen päivä on vähän erilainen toistaan ja sitä sun tätä tekemistä riittää jokaiselle päivälle. Joskus tapahtuu myös odottamattomia, kuten maanantaiaamuna, kun vein Onnin leikkikouluun, niin portilla oli opettajat vastassa käännyttämässä lapsia takaisin kotiin, koska leikkikoulu oli päätetty juuri sulkea monen influenssatapauksen vuoksi. Seuraavan kerran leikkikouluun sai mennä perjantaina, jolloin olikin isompien, tulevien ekaluokkalaisten, päätösjuhla. Lue loppuun

Näkökulmia kymmenyksien maksamiseen

Pidin muutama vuosi sitten seurakunnallemme Awajilla ja tänä keväänä nykyiselle seurakunnallemme HAT-Kobessa opetuksen liittyen kymmenyksien maksamiseen. Kun kysymykset ja periaatteet ovat hyvin samanlaisia sekä Japanissa että Suomessa niin päätin kääntää opetukseni suomeksi ja julkaista sen myös blogissamme. Opetus ei ole mikään kattava selonteko aiheesta, vaan pikemminkin hyvä johdanto aiheeseen ja antamisen tematiikkaan.

Niin Japanissa kuin Suomessakin kerätään jumalanpalveluksen yhteydessä vapaaehtoinen kolehti. Suomalaista kirkollisveroa vastaavaa systeemiä Japanissa ei sen sijaan ole.  Siksi Japanissa kerätään useimmissa seurakunnissa jumalanpalveluskolehdin ohella niin sanottu ’kuukausikolehti’ toiminnan rahoittamiseksi. Sen maksaminen on kuitenkin yhtälailla vapaaehtoista kuin jumalanpalveluskolehdin antaminen. Tämä kuukausikolehti vastaa pitkälti ajatusta kymmenyksien maksamisesta. Lisäksi esimerkiksi kasteen tai muun suuren juhlan yhteydessä monet maksavat erityisen lahjoituksen, erityiskolehdin, seurakunnalle – jotkut jopa syntymäpäivinään.

Näin omastaan antaminen on yhtälailla tapana seurakunnissa niin Japanissa kuin Suomessakin. Kysymys herää kuitenkin sen suhteen, miksi juuri kristityn on tärkeä antaa omastaan? Entä miten paljon tulisi antaa? Näihin kysymyksiin pyrin alla lyhyesti vastaamaan.

Lue loppuun