Arkistot kuukauden mukaan: joulukuu 2016

Turisteina Kyushulla 26.-29.12.


Marin aloitteesta ja toivomuksesta teimme joulun ja uuden vuoden välipäivinä perheen lomamatkan Kyushun saarelle. Reissu oli erinomaisen onnistunut – myös puhutteleva monessa mielessä. Matkan tukevan annin tähden päätin jakaa sen neljään blogikirjoitukseen, joista olisi tarkoitus julkaista yksi viikkoa kohden. Tässä kirjoituksessa lähinnä yleisiä tunnelmia ja kokoavia ajatuksia.

Kyushun saari jolle suuntasimme on eteläisin Japanin neljästä pääsaaresta joita ovat pohjoisesta alkaen Hokkaido, Honshu, Shikoku ja Kyushu.

Kotimme sijaitsee Honshun saarella yllä olevassa kartassa Shikokun ku-tavun k-kirjaimen pisimmän sakaran yläpuolella olevan Awajin saaren yläpuolella aivan Honshun saaren rantamaisemissa. Rantaa kotoamme ei tosin juurikaan näy edessä olevan kerrostalon ja kaupunkialueella rantaviivaa hallitsevien teollisuushallien tähden.

Matkaa kotoamme Koben kaupungista ensimmäiseen pysähdyspisteeseen Fukuokaan kertyi kuutisen sataa kilometriä ja kahdeksisen tuntia ruokataukoineen.

Perillä tapasimme Marin Otsun lapsuuden kodin naapuriperheen, jonka kanssa kävimme syömässä barbequeta (yakiniku) samassa ravintolassa kuin 10 vuotta aiemmin silloin Marin ja Tomin (Marin nuorempi veli) kanssa Fukuokassa vieraillessamme. Ruoka oli erinomaista – Japaniin matkustavan kannattaakin ehdottomasti poiketa yakiniku-ravintolassa. (Kuva ravintolasta unohtui valitettavasti ottaa.) Yövyimme myös ensimmäisen yön tämän ystäväperheen luona.

Lue loppuun

Norsu posliinikaupassa

Hieman norsulta posliinikaupassa tuntui tänään olo ruokapiirissä ollessani. Paikalla oli lisäkseni Mari ja 12 muuta naista sekä 3 lasta. Ei siis ihme, että olo oli hieman kuin väärälle planeetalle pudonneella. Urhoollisesti pyörin kuitenkin jaloissa ja viihdytin hieman lapsiakin.

Ehkä toisen kerran tulleille mukana oloni oli jo itsestäänselvyys. Eräskin rouva kiitti nimittäin jo tullessaan siitä, että jälleen leikin hänen lapsensa kanssa 😄 Kun pidimme Awajilla ruokapiiriä, tilanne oli hieman toisenlainen. Ensinnäkään en koskaan ollut mukana ruokapiirissä paitsi lopussa kun tulin syömään tuotoksia 😎 Toiseksi Awajin piiriläisistä suurin osa oli jo valmiiksi tuttuja monista yhteyksistä, joten tilanne oli erilainen.

Lue loppuun