Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2016

Kirkon työntekijäpäivillä


Kuluneella viikolla osallistuin vuosittain aina marraskuun puolessa välissä vietettäville kirkon työntekijäpäiville Hiruzenin leirikeskuksessa. Leirikeskus sijaitsee keskellä ei mitään Hiruzenin ylängön kauniissa maisemissa. Paikalla oli reilut 30 kirkon pastoria, evankelistaa ja lähetystyöntekijää.

Tänä vuonna ohjelma sisälsi muun muassa norjalaisen teologian jatko-opiskelijan Kenneth Ellefsenin kaksoisluennon islamista, yhteisen ehtoollishetken, lähettien järjestämän illan musiikin ja rukouksen merkeissä sekä viimeisen päivän työntekijäkokouksen.

img_0557

Norjalainen Ellefsen luennoi islamista Makito Masakin tulkatessa. Ellefsen on parhaillaan kuukauden luennointimatkalla teologisessa seminaarissa.

Lue loppuun

Ruokapiiri

Pitkään ajattelin, että minusta ei ole ruokapiirin pitäjäksi, koska en koe olevani mikään huippukokki. Pari vuotta sitten kuitenkin aloitin Awajin seurakunnassa ruokapiirin, joka olikin sitten tosi kiva juttu. Awajilla mukaan tuli paljon perheen äitejä ja seurakuntalaiset olivat aktiivisesti ruokapiirin järjestämisessä mukana. Ilokseni voin kertoa, että ruokapiiri on meidän lähdön jälkeenkin jatkunut Awajilla seurakunnan rouvien vastuulla.

Koska Awajilta jäi hyvät ja rohkaisevat muistot piirin pitämisestä, päätimme alkaa pitää niitä täällä Kobessakin. HAT-Koben seurakunnassa on ollut aiempien lähettien pitämänä ruokapiiri aiemminkin, mutta nyt taas pienen tauon jälkeen otimme sen mukaan seurakunnan ohjelmaan.

Lue loppuun

Joululauluja ja kynttilöitä

Syksyn illat käyvät Japanissakin jo viileiksi ja pimeiksi. Vaikka päivisin lämpötila nousee edelleen lähelle kahtakymmentä astetta niin iltaisin jäädään alle 15 asteen. Aurinko laskee näin marraskuun alussa hieman yli viiden – kun kesälläkin tulee kahdeksan maissa pimeää, niin Suomeen verrattuna muutos ei ole niin dramaattinen, mutta eron huomaa joka tapauksessa.

img_0107

Töitäkin on kyllä tehty – viime viikolla kokoonnuimme lähettien kolmipäiväiseen retriittiin Hiruzenin ylängölle yhdessä aluekoordinaattorimme Anne tuovisen kanssa.

Lue loppuun