Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2015

Kesäjuhlilta kohti kesälomaa


Osallistuimme eilen yhdessä 8 seurakuntalaisen kanssa noin kolmen tunnin automatkan päässä yhteistyökirkkomme Japanin ev.lut. kirkon kesäjuhlaan. Juhla on siinä mielessä melko harvinainen, että se pidetään vain kerran kolmessa vuodessa. Iloksemme saimme myös viime kerralla olla mukana. Vaikka etäisyyttä kertyikin hiukan turhan paljon oli juhla kuitenkin onnistunut ja sekä me että seurakuntalaiset tyytyväisiä päivän antiin. Ohjelman kohokohdat olivat reilun tunnin kestänyt raamattutunti sekä vastaava konsertti iltapäivällä.

Nyt on töissä jäljellä enää joitain hallintojuttuja ja sitten voimme perjantaina jäädä tyytyväisinä kesälomalle. Tänään olemmekin jo aloitelleet pakkaamista ja kesälomalle lähdön suunnittelua. Näin kirkossa asuvana kesäloma käytännössä edellyttää pois lähtemistä. Kotona on aika vaikea päästä lomatunnelmiin. Tänäkin kesänä pysymme loman aikanakin Japanin sisällä ja suuntaamme jo hyvin tutuksi tulleen Nojiri-järven maisemiin. Tällä kertaa olemme vuokranneet norjalaisen lähetin mökin jossa tarkoitus on viettää noin nelisen viikkoa.

IMG_2920

Lomalle lompsis!

Lue loppuun

Terveisiä!

Heippa täältä kosteuden keskeltä! Sadekausi vielä jatkuu ja säätiedotus näyttää pilveä ja sadetta. Kodin sisälläkin välillä tuntuu, että kävelee kostealla lattialla, vaikka se ei märkää rättiä ole nähnytkään. 🙂 Lämpötilat ovat kivasti alle 30 astetta, joten viilentäviä laitteitakaan ei ole tarvittu. Pihan kukkia ei ole tarvinnut vähään aikaan letkulla kastella, kun luonnon sateet ovat pitäneet kukat kosteina. Mutta ei täällä jatkuvasti sada. Kirkon siivouspäivänä erään sunnuntain jumalanpaveluksen jälkeen oli hyvä poutasää siivota rikkaruohot pihalta, pestä kirkon ikkunat ja lattiat. Kaikki kynnellekykenevät seurakuntalaiset olivat hommissa mukana.

IMG_2723

Lue loppuun