Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2015

Kirkon vuosikokouksen kuulumisia


Tervehdys taas kolmen viikon hiljaisuuden jälkeen. Kirjoittaminen on usein mielessä, mutta jää niin helposti arjen kiireiden keskellä.

Kulunut viikko on ollut raskas rupeama, mutta nyt onnellisesti takana päin. Viikon tapahtumat alkoivat perjantaina 20.-21.3. yhteistyökirkon eli LJELK:n vuosikokouksella Okayamassa (LJELK = Länsi-Japanin ev.lut. kirkko). Kokouksessa sain esittää muutaman seurakuntalaisen kanssa kiitoksen Awajin kirkkohankkeen päätökseen tulemisesta. Samalla vuosikokous äänesti seurakuntamme 3. asteen seurakunnaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa joku seurakuntalaisista voi myös osallistua vuosikokoukseen. Tämä on tärkeää kehitystä seurakunnalle osana kokonaiskirkkoa ja siksi suuri kiitosaihe. Kaikenkaikkiaan kirkolla on neljän asteisia seurakuntia sekä lisäksi evankelioimispisteitä. Seurakunnan aste määräytyy pitkälti aikuisjäsenmäärän sekä taloudellisen tilanteen mukaan (1. aste on korkein).

IMG_3133

Daniel ja seurakuntalaiset esittävät Awajin seurakunnan kiitoksen vuosikokoukselle

Lue loppuun

Yhden sunnuntain tapahtumia

Lähetystyössä Japanissa sunnuntai on varmasti selkein työviikkoa määrittävä päivä. Onhan sunnuntai seurakunnan yhteinen juhlapäivä – päivä jona koko seurakunta kokoontuu yhteen Herran silmien alle ja hänen lahjojensa ääreen. Vaikka muuten piirit saattavat erityismenojen ja vapaapäivien tähden olla toisinaan tauolla, järjestetään jumalanpalvelus vuoden jokaisena sunnuntaina. Tässä kuvaus viime sunnuntain ohjelmastamme.

Aamun työt alkoivat Marilla 9:15 pyhäkoulun pitämisen merkeissä. Talven ajan Mari on pitänyt noin tunnin mittaista pyhäkoulua myös ennen jumalanpalvelusta. Joka kerta paikalle on tullut yksi äiti kahden lapsensa kanssa – myös tällä kertaa. Iloitsemme suuresti tästä äidistä ja hänen mukanaolostaan. Mukana pyhäkoulussa on siis ollut tämä perhe, meidän lapsemme ja useimmiten myös jouluna kastamani äiti ja hänen poikansa – pieniä alkuja. Iloitsemme myös siitä, että kahden lapsensa kanssa pyhäkoulussa käynyt äiti on useimmiten jäänyt myös jumalanpalvelukseen.

Lue loppuun