Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2014

Varjelusta matkassa


Tänään oli normaaliin tapaan vapaapäivä. Päivä oli samalla mummun ja vaarin viiden viikon vierailun viimeinen päivä. Suunnitelmissa oli aamun pyörälenkki joka päättyisi noin 50km päähän onseniin jonne muut tulisivat autolla.

Pyörälenkki alkoi pirteästi kauniissa säässä. Lämpöä riittää edelleen päivisin noin +25 astetta. Meren rantaan suuntautuneen lenkin ensimmäinen varsinainen nousu sujui mukavasti. Viimeisen puolen vuoden pyörälenkit ovat kohottaneet mukavasti pyöräilykuntoa.

Lue loppuun

Ruokapiiri

Awajin seurakunnassa on jo pitkään pyörinyt naistenpiiri. Viime aikoina se on ollut kaksi kertaa kuussa iltapäivisin ja kävijöinä on ollut seurakunnan naisia. Meillä kaikilla on ollut
toiveena, että piiriin tulisi myös uusia naisia. Niinpä päätimme siirtää kuun toisen piirin alkamisajankohdan aamupäivään (jotta kotiäidit joiden lapset on leikkikoulussa ja koulussa pääsevät mukaan), ja pistää houkuttimeksi leivontaa. Tänään sitten oli ensimmäinen piirimme, jossa teimme äitini opastuksella ruisleipää. Meitä olikin sitten paikalla 17 naista, joista kymmenen oli ei-kristittyjä naisia. Leipien paistuessa oli raamattuhetki ja leivät syötyämmekin äidit jäivät kirkolle pitkäksi aikaa jutustelemaan. Juuri sellaista rentoa yhdessäoloa, jota toivonkin.

Enkkumuskari jatkui eilen kesätauon jälkeen. Tutut lapset ja muutama uusi täyttivät äänillään kirkon. Eivätkä äiditkään aivan hiljaisia ole, mutta onneksi uudella kirkolla he voivat odotella toisessa tilassa ja jutella siellä rauhassa. Ensi viikolla alkaa sitten enkkukerho alakoululaisille. Sitä tulee pitämään kansainvälisyyslinjan kautta täällä Japanissa oleva Erika Amemori. Erika pitää enkkuosuuden ja minä raamattuhetken. Muutamat ovat jo ilmoittaneet tulevansa tähän enkkuun.

Pyhäkoulu alkoi lupaavasti keväällä, kun paikalla oli lähes joka kerta japanilaisia lapsia. Kesästä asti on ollut hiljaista. Rukoilettehan, että pyhäkouluun ja jumalanpalveluksiin tulisi lapsiperheitä.

Jumalanpalveluksissa on kyllä käynyt uusia ihmisiä usein. Jotkut seurakuntalaiset ovat aktiivisia tuomaan ystäviään mukanaan kirkkoon. Se on tosi hienoa!

Semmoista täällä. Kiitos muistamisesta!

IMG_0670.JPG

Loman loputtua

Kesäloma loppui viimeviikolla. Eilen oli ensimmäinen lomanjälkeinen jumalanpalvelus. Tänään Emmalla jatkui toinen lukukausi ensimmäistä luokkaa ja Aadalla leikkikoulu. Onnin leikkikoulu alkaa marraskuun alussa.

Oli mukava kokoontua viiden viikon tauon jälkeen yhdessä oman seurakunnan kanssa Jumalan eteen. Oli myös mukava saarnata pitkästä aikaa. Saarnan entraaminen tosin venyi aina lauantai-iltaan asti, kun vaimo oli antanut tällä kertaa tavallista runsaammiksi kertyneet korjausehdotuksensa. Loma on siis tehnyt varsin hyvin tehtävänsä, koska ennen lomaa saarnaamiseen ei meinannut enää löytyä intoa ja tuntui, että kaikki sanottava oli jotakuinkin tullut taas jaettua. Nyt mielessä on taas mukavasti uusia ideoita.

Loman loppumisen kunniaksi ja viiden viikon tauon jälkeen päätin ottaa seurakuntalaiset vastaan kirkon pääovella. Täällä se tarkoittaa reilun tunnin päivystämistä ovella ennen jumalanpalveluksen alkua, sillä monet tulevat jo hyvissä ajoin kirkkoon – osa tulee toki ”suomalaiseen tapaan” vasta alkuvirren kajahdettua.

Lue loppuun