Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2014

Avoimet ovet


Kesäkuun viimeistä viedään eikä meistä ole kuulunut aikoihin. Mutta nytpä onkin todella mukavia uutisia. Pyysimme edellisessä kirjoituksessa muistamaan kirkon avoimien ovien päivää, jota vietettiin 21.6. Tässäpä hiukan kerrontaa kyseisestä päivästä ja sitä edeltävistä tapahtumista.

Jaoimme tapahtumasta 800 esitettä kirkon ympäristön taloihin ja seurakuntalaiset jakoivat mainosta myös tuttavilleen. Tapahtumaa edeltävillä viikoilla kirkolla kävi neljä eri sanomalehden toimittajaa, joista kolme teki jutut kirkosta (suomalainen arkkitehti, pohjoismaista designia yms.) ja avoimista ovista omiin lehtiinsä. (Yhden mielestä tässä ei ollut mitään uutisoitavaa 🙂 .)

Olin varannut tapahtumaa varten kuusikymmentä lasten leikkiongintavälinettä, tehnyt neljä ja puoli litraa vohvelitaikinaa ja ajatellut, että leluja riittää sitten myöhempäänkin käyttöön ja vohveleita syödään vielä seuraavan päivän jumalanpalveluksessakin. Sata korvapuustia tuntui liioittelulta, mutta säilyisiväthän ne pakkasessa. Tapahtuma-aamuna otin sulamaan kuusikymmentä.

Tapahtuma alkaisi kahdelta. Yhdeltä seurakuntalaiset tulivat kirkolle ja tarkoituksenani oli ruveta jakamaan tehtäviä ja opastamaan vohvelinpaistossa (eivät olleet ennen paistaneet) jne. Mutta heti kello yhden jälkeen Onni löi takaraivonsa pöydänkulmaan niin pahasti, että jouduin lähtemään hänen kanssaan sairaalaan. Haava oli syvä ja siihen laitettiin neljä niittiä. Pää myös kuvattiin, mutta sisäisiä vammoja ei onneksi ollut. Seurakuntalaiset ja Daniel jäivät kirkolle valmistautumaan ja minä tiesin myöhästyväni kello kahdesta. Sairaalareissu sujui onneksi nopeasti (lääkärillä oli menoa ja hän halusi samantien hoitaa Onnin, hyvä hyvä), joten lähestyin kirkkoa jo vartin yli kaksi. Kun olin kääntymässä kirkkotielle, viittoi yksi seurakuntalaisista, että älä käänny sinne, et mahdu parkkeeraamaan. Muitakin autoja oli jo parkkeerattuna isomman tien varteen kirkon lähistölle.

Lue loppuun

Riisinviljelyä

Pellot alkavat täyttyä vedestä ja näyttävät hetken aikaa lammikoilta. Riisit istutetaan taimina. Eräs lähettäjä kysyi meiltä kerran mistä taimet tulevat. Tässä alla on kuva riisintaimien kasvatuksesta. Erittäin kauniin vihreän näköistä.

20140606-112428-41068759.jpg

Kesälomaamme on vielä puolitoista kuukautta. Sitä ennen on vielä monenlaista puuhaa. Pyydämme, että muistatte erityisesti Danielin syntymäpäivänä 21.6. pidettävää kirkon avoimien ovien päivää.

Lämmin tervehdys Japanista!

Kesäkuu alkoi ja sitä myötä lämpimät säät. Pitkän aikaa on ollut mukavat kelit, niin että ei ole tarvittu lämmitystä eikä viilennystä. Nyt alkaa pikkuhiljaa olla tarvetta viilennykselle. Tänään on sisällä ollut 33 astetta, ulkona 32-35 astetta ja toistaiseksi ei ole viilentimet puhaltaneet, mutta vähitellen aletaan olla niissä lämmöissä, että sisätiloja on välillä viilennettävä. Ympärillämme olevat riisipellot on muokattu valmiiksi ja luulen, että niihin valutetaan vedet lähipäivinä. Sitten saamme kuunnella sammakkokonsertteja pimeän tultua. Ihanaa!

Lue loppuun