Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2014

Aurinkoinen pääsiäistervehdys!


Arki on imaissut mukaansa meidät taas täällä Sumotossa. Tyttöjen koulut alkoivat viime viikolla. Täällä koulujen alkua juhlistetaan aloitusseremonioilla, joihin vanhemmat pukeutuvat juhlallisesti; isät tummaan pukuun ja äidit jakkupukuun tai kimonoon. Aloitusjuhlissa jakkupuvun tulee olla vaalea, mutta koulujen päätösjuhlissa päällä on mustaa. Rinnassa komeilee suuri kukkakoriste.

Emma kävelee noin kilometrin mittaisen koulumatkansa yhdessä ystävänsä kanssa. Vielä koulupäivät ovat olleen lyhyitä, noin 11.30 asti. Huomenna alkaa ruokailut, joten sitten koulu kestää hiukan yli yhteen. Aamulla koululla pitää olla 8.20 mennessä. Aada on jatkanut jo viime keväänä tutuksi tulleessa leikkikoulussa. Aamuisin bussi hakee hänet 8.16 kotimme edestä ja tuo takaisin iltapäivällä puoli kolmen jälkeen. Aada on viihtynyt leikkikoulussa hyvin ja osoittanut yllättävää japaninkielen taitoa. Ei ole sisko ja äiti auttamassa, niin pitää itse puhua, jotta tulee ymmärretyksi.

Lue loppuun

Herätystä ilmassa?

Viime sunnuntaina seurakuntaamme kastettiin neljä (4) uutta jäsentä. Samalla saimme viettää ensimmäistä jumalanpalvelusta uudella kirkollamme – kun vieraana oli vielä gospelkuoro niin ilmassa oli suuren juhlan tuntua. Tilaisuuden harvinaislaatuisuutta kuvaa mielestäni hyvin se, että 70-luvulta alkaen maassa työkennellyt työtoverimme, Jorma Pihkala, kertoi, että jumalanpalvelus oli hänelle ensimmäinen jossa kastettiin näin monta ihmistä kerralla. Olisiko saarellamme herätystä ilmassa? Rukoillaan yhdessä, että näin saisi olla!

Aamulla uutuuttaan hohkaava sali oli valmiina ensimmäiseen jumalanpalvelukseen. (Varsinainen käyttöönottojuhla on 18.5. mutta kirkkosali otettiin kasteiden myötä seurakunnan käyttöön jo tästä sunnuntaista alkaen. Moni pieni asia onkin vielä kesken.)

2014-03-30_1

Lue loppuun