Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2014

Terveisiä Japanista


Jälleen kerran iso kiitos rukouksista. Matkamme Japaniin sujui oikein hyvin. Aikaerostakin toivuttiin melko nopeasti ja jotenkin alusta asti on tuntunut siltä, ettei pois oltaisi oltukaan. Puuhaa on riittänyt aamusta iltaan uutta kotia laittaessa, lasten kouluasioita hoitaessa, ystäviä tavatessa, ostoksia tehdessä, virastoissa käydessä jne. Uusi kirkko ja sen yläkerrassa oleva kotimme ovat todella hienot. Vielä on joitakin rakennustöitä kesken, mutta asuminen pappilassa onnistuu jo hyvin. Vanhan kirkon muuttopuuhia on jo aloiteltu ja ensi sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen on tarkoitus tuoda kaikki loput tavarat vanhasta kirkosta uuteen. Sitten kuun viimeisenä sunnuntaina on ensimmäinen jumalanpalvelus täällä uudella kirkolla.

Daniel lähti tänään yhden yön reissulle Länsi-Japanin ev.lut. kirkon vuosikokoukseen. Me lasten kanssa tapasimme Emman leikkikoulukavereita. Ensi viikolla kokoonnumme lähetyksen retriittiin. Menoa, puuhaa ja työtä on siis edessä, joten rukoilettehan voimia meille. Vaikka japanin kieli ja tavat ovatkin jo jollain tavalla hallussamme, vie tämä alku voimia. On väsyttävää jälleen puhua ja kuulla kaikki vieraalla kielellä. On muisteltava jälleen sanamerkkien lukutapoja ja merkityksiä. On ihana tavata tuttuja niin seurakunnassa kuin muuallakin, mutta välillä olisi kiva käydä kaupassa kenenkään tutun sitä huomaamatta.

Lue loppuun

Kohti Japania

Torstaina oli viimeinen seurakuntavierailu. Daniel kävi isänsä kanssa Valkealassa – saivat samalla mukavat isä-poika hetket parin tunnin automatkoilla suuntaansa. Valkealan seurakunta on uusin lähettävistä seurakunnistamme ja oli hienoa saada poiketa myös siellä. Samalla Daniel (ja meidät muut etänä) siunattiin myös matkaan.

IMG_8782
Lue loppuun

Tasan viikko lähtöön

Tasan viikon päästä valmistaudumme lentokentälle lähtöön ja matkaan kohti Japania. Eilen vieritimme ensimmäiset jäähyväiskyyneleet, kun koko viikon luonamme ollut siskon perhe lähti takaisin kotiinsa.

Näin lähdön kynnyksellä stressitaso on aika korkealla. Pientä ja vähän suurempaakin puuhaa riittää niin pakkauksissa, muuttoilmoituksen tekemisessä, lasten kaveriläksiäisten järjestämisessä, neuvolakäynneissä, vielä yhdessä jäjellä olevassa lähetystilaisuudessa jne. Mukavia juttuja kaikki, mutta kun samalla vähän jännittää ja monet asiat pyörii mielessä, niin sitten pieniestäkin asioista tulee helposti isoja. Odotankin jo innolla sitä hetkeä, kun istumme lentokoneessa kaikki Suomen pään asiat hoidettuina. Onneksi tekemistä on paljon, niin aika menee nopeasti eikä tarvitse vain istuskella ja peukaloita pyöritellen odotella lähtöä (sellaista tylsyyttä en kyllä ole kokenut sitten lasten syntymän…). 🙂

Lue loppuun