Arkistot kuukauden mukaan: helmikuu 2014

Matka ja päämäärä


Vietämme parhaillaan hiihtolomaviikkoa Marin vanhempien mökillä Valkealassa. Japaniin paluuseemme on noin kaksi ja puoli viikkoa.

Tänään oli suurta urheilujuhlan tuntua kun Suomi voitti ensin naisten parisprintissä hopeaa ja heti perään miesten vastaavalla matkalla kultaa. Hyvä Suomi! Iltapäivällä saimme vielä nautiskella jääkiekon parissa kun Suomi kaatoi Venäjän puolivälierässä 3-1.

Venäjällä yksi Sochin olympialaisten suurimmista odotuksista oli miesten jääkiekkojoukkueen menestyminen. Ei siis ole kovin ihmeellistä, että Venäjän päävalmentaja on ollut kuin tulisilla hiilillä Suomelle kärsityn tappion jälkeen. Ottelun jälkeisessä noin 20 minuutin lehdistötilaisuudessa Suomen päävalmentaja joutui vastaamaan vain kahteen kysymykseen ja kaikki muut kysymykset ohjattiin Venäjän päävalmentajalle joka näytti saavan lähes maanpetturin leiman.

Lue loppuun

Neljä viikkoa paluuseen

Tasan neljän viikon kuluttua olemme jälleen Japanissa – tunnelma alkaa latautumaan positiivisella jännityksellä. 🙂

Viimeiset jäljellä olevat viikot Suomessa kuluvat aiemman kokemuksen perusteella tosi nopeasti. Toisaalta näinä viimeisinä viikkoina, ennen kuin olemme taas pitkään Japanissa, olisi kiva jotenkin tarttua aikaan kiinni ja elää joka hetki kunnolla, mutta toisaalta olisi jo kiva olla Japanissa ja käydä käsiksi siellä edessä oleviin haasteisiin. Olemme siis jo jollain tavoin välitilassa – ei enää ihan täysin täällä, mutta ei vielä sielläkään.

Seurakuntavierailut jatkuvat kuitenkin edelleen. Viime sunnuntaina olin Emman kanssa kahdestaan Tervakoskella. Oli mukava palata vanhaan kotikirkkoon ja kertoa Emmalle, että täällä isi oli joskus lapsena ja myöhemminkin jouluisin. Matkaan pääsimme kuitenkin vain kahdestaan, kun Aada oli oksentanut useamman kerran lauantaina ja Mari jäi Aadan ja Onnin kanssa kotiin.

Lue loppuun

Tervetuloa takaisin!

Moikka pitkästä aikaa ja tervetuloa uusituille sivuillemme!

Aloittelemme jälleen blogin kirjoittamista. Japaniin lähtöön on enää noin 30 yötä. Laivassa on jo seilaamassa parikymmentä laatikollista tavaroitamme kohti Japania. Olemme siis kotimaanjaksomme loppusuoralla.

Aika Suomessa on ollut monella tavalla siunattu ja tarpeellinen. Olen kokenut suurta rikkautta, kun olen samanaikasesti saanut nauttia rakkaista täällä Suomessa ja ikävöidä Japanissa olevia läheisiä ihmisiä. On mahtavaa, kun on monta paikkaa, jossa on hyvä olla.

Lue loppuun