Aihearkisto: Blogi

Työtä vai vapaa-aikaa?


Moikka!

Aika kuluu nopeasti, kun tuntuu, että jokainen päivä on vähän erilainen toistaan ja sitä sun tätä tekemistä riittää jokaiselle päivälle. Joskus tapahtuu myös odottamattomia, kuten maanantaiaamuna, kun vein Onnin leikkikouluun, niin portilla oli opettajat vastassa käännyttämässä lapsia takaisin kotiin, koska leikkikoulu oli päätetty juuri sulkea monen influenssatapauksen vuoksi. Seuraavan kerran leikkikouluun sai mennä perjantaina, jolloin olikin isompien, tulevien ekaluokkalaisten, päätösjuhla. Lue loppuun

Lähettien rukouspiiri

Kaksi kertaa kuussa kokoontuu meidän suomalaisten ja norjalaisten yhteinen rukouspiiri. Eilen se oli meillä. Emme läheskään aina pääse niihin mukaan, ainakaan koko perhe, piirin ollessa arki-iltoina, jolloin on töitä ja lasten harrastuksia. Eilen saimme kuitenkin mahdollisuuden molemmat olla mukana piirissä ja vastaanottaa meille yhden suomalaisen kollegan, yhden islantilaisen kollegan ja kolme norjalaista kollegaa. Pienen hartauden jälkeen jaoimme rukousaiheita ja rukoilimme yhdessä. Lopuksi syötiin. On tärkeää tavata välillä muitakin lähettejä, kuulla heidän kuulumisiaan ja rukoilla yhdessä työmme puolesta Japanissa. Jokainen saamme omalla paikallamme olla mukana suuressa lähetystehtävässä.

Lue loppuun

Kakkajuttuja

Anteeksi hurja otsikko, mutta ajattelin kertoa leikkikoulun kakkajutuista. Tammikuussa leikkikoulun jatkuessa talviloman jälkeen oli vanhemmille tilaisuus, jossa leikkikoulun terveydenhoitaja puhui kakkajuttuja. Jo Emman ja Aadan aikana olin heidän leikkikoulustaan saanut vanhemmille suunnatun kirjeen, jossa kerrottiin kakkojen rakenteista ja siitä, millainen kakka on ”terveellinen” kakka. Nyt kaiken tämän terveydenhoitajan selityksen jälkeen lapset saivat kuukaudeksi kotiin paperin, johon sai joka päivä liimata tarran, jos kakka oli tullut sinä päivänä ja sinä hetkenä kuin se oli ”sovittu” tulevaksi. Terveydenhoitaja oli kertonut, että parasta olisi, että kakka tulee aamulla, joten aamuisin pitäisi hyvin varata aikaa myös tälle toiminnolle. Isompiryhmäläisten piti lisäksi tutkia kakan muotoa, ja värittää paperistaan se kakan muoto, joka itseltä oli tullut. Banaanikakka olisi paras. Lue loppuun

Ruokapiiri

Pitkään ajattelin, että minusta ei ole ruokapiirin pitäjäksi, koska en koe olevani mikään huippukokki. Pari vuotta sitten kuitenkin aloitin Awajin seurakunnassa ruokapiirin, joka olikin sitten tosi kiva juttu. Awajilla mukaan tuli paljon perheen äitejä ja seurakuntalaiset olivat aktiivisesti ruokapiirin järjestämisessä mukana. Ilokseni voin kertoa, että ruokapiiri on meidän lähdön jälkeenkin jatkunut Awajilla seurakunnan rouvien vastuulla.

Koska Awajilta jäi hyvät ja rohkaisevat muistot piirin pitämisestä, päätimme alkaa pitää niitä täällä Kobessakin. HAT-Koben seurakunnassa on ollut aiempien lähettien pitämänä ruokapiiri aiemminkin, mutta nyt taas pienen tauon jälkeen otimme sen mukaan seurakunnan ohjelmaan.

Lue loppuun

Tapahtumia kirkolla

Moi!

Kirkolla on ollut kahtena sunnuntaina vilinää, kun ensin 9.10. oli Poika&Maria-duon konserttijumalanpalvelus ja sitä seuraavana sunnuntaina oli HAT-Kids pyhäkoulun lettukestit.

Poika&Marian konserttijumalanpalvelusta varten painatimme 3300 mainosta, joista 3000 meni sanomalehden välissä kirkon lähialueen asukkaille ja 300 jaoimme itse. Jumalanpalveluksessa oli reilu 20 ihmistä, joista muutamat ensikertalaisia. Rukoilemme, että kylvetty Sana saisi kantaa hedelmää. Poika&Marian laulut olivat puhuttelevia ja konserttijumis onnistui hyvin.

IMG_5446

Lue loppuun