Kirjoittajan arkistot: Daniel Nummela

MGtH:n kuudes Japanin kiertue


Olen järjestänyt viimeiset kuukaudet MGtH (Mikko Goes to Heaven) yhtyeen kuudetta Japanin kiertuetta. Hommaa on riittänyt melkoisesti ja päivät ovat pitäneet kiireisenä. Nyt näyttää siltä, että kiertueesta on tulossa 19 konsertin mittainen. Tämä on viime viikkoina tarkoittanut lukemattomia yhteydenottoja konserttipaikkoihin, avustamista mainosten teossa ja tilaamisessa sekä lukemattomien kiertueen yksityiskohtien varmistamista. Kiertueella meitä on kaikkiaan kolme manageria, joista kaksi on aina bändin mukana ja kolmas omassa seurakunnassaan. Onneksi olemme voineet jakaa osan valmisteluista jo nyt niin, ettei kaikki ole jäänyt minun harteilleni.Kiertuetta on kiireestä huolimatta suuri ilo järjestää, sillä kokemukset aikaisemmilta kiertueilta ovat positiiviset. Nyt sinullakin on mahdollisuus osallistua kiertueen toteuttamiseen!

Lue loppuun

Japanin jalkapalloliigan ottelussa

Lähes koko Japanissa oloaikamme, joka lähenee jo kahdeksaa vuotta, olen haaveillut/ajatellut, että pitäisi mennä katsomaan Japanin jalkapalloliigan otteluita. Viimeksi kun ajattelin mennä ajatuksista tekoihin oli vuosi 2013 ja havaitsin harmikseni joukkueen pudonneen edellisen kauden päätteeksi 2. liigaan. Onneksi putoaminen oli tilapäinen.

Nyt kun muutimme Kobeen niin jalkapallo-ottelu nousi taas vapaa-ajan toiveiden listan kärkipäähän. Aikataulut sopivat vielä mukavasti yhteen ja niin pääsimme seuraamaan Vissel Koben kauden avauskotiottelua paikan päälle. Kauden kotiavauksen kunniaksi yleisölle lahjoitettiin vielä hienot kannustuspaidat. Lue loppuun

Näkökulmia kymmenyksien maksamiseen

Pidin muutama vuosi sitten seurakunnallemme Awajilla ja tänä keväänä nykyiselle seurakunnallemme HAT-Kobessa opetuksen liittyen kymmenyksien maksamiseen. Kun kysymykset ja periaatteet ovat hyvin samanlaisia sekä Japanissa että Suomessa niin päätin kääntää opetukseni suomeksi ja julkaista sen myös blogissamme. Opetus ei ole mikään kattava selonteko aiheesta, vaan pikemminkin hyvä johdanto aiheeseen ja antamisen tematiikkaan.

Niin Japanissa kuin Suomessakin kerätään jumalanpalveluksen yhteydessä vapaaehtoinen kolehti. Suomalaista kirkollisveroa vastaavaa systeemiä Japanissa ei sen sijaan ole.  Siksi Japanissa kerätään useimmissa seurakunnissa jumalanpalveluskolehdin ohella niin sanottu ’kuukausikolehti’ toiminnan rahoittamiseksi. Sen maksaminen on kuitenkin yhtälailla vapaaehtoista kuin jumalanpalveluskolehdin antaminen. Tämä kuukausikolehti vastaa pitkälti ajatusta kymmenyksien maksamisesta. Lisäksi esimerkiksi kasteen tai muun suuren juhlan yhteydessä monet maksavat erityisen lahjoituksen, erityiskolehdin, seurakunnalle – jotkut jopa syntymäpäivinään.

Näin omastaan antaminen on yhtälailla tapana seurakunnissa niin Japanissa kuin Suomessakin. Kysymys herää kuitenkin sen suhteen, miksi juuri kristityn on tärkeä antaa omastaan? Entä miten paljon tulisi antaa? Näihin kysymyksiin pyrin alla lyhyesti vastaamaan.

Lue loppuun

Perheretkiä osa 437

Lauantaisin on perheen yhteinen vapaapäivä – kultaakin kalliimpi sellainen. Siksi lauantait kuluvat useimmiten pieniä perheretkiä tehden tai ystäväperheitä tavaten. Toissa lauantaina tapasimme yhtä ytäväperhettä Awajilta ja kävimme heidän kanssaan eläintarhassa. Viime lauantaina kävimme sitten retkeilemässä umen (Japanin aprikoosi) kukintaa katsomassa puistoalueella Suman läheisyydessä. Tässä kuvasatoa retkeltä.

Lasten kohokohta retkellä oli todennäköisesti kukkien katsonnan sijaan arviolta 20 metriä pitkä nopea liukumäki, jossa oli ennen puolta väliä töyssy, josta hyppäsi ilmaan. Alla lasten tyylinäytteitä. Lue loppuun

Kokouksia ja sushia

Olemme työssä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon HAT-Koben seurakunnassa. Seurakunta on nuorin kirkon 42 seurakunnan joukossa. Jäseniä on tällä hetkellä 14. Kirkon 42 seurakuntaa ovat jakaantuneet kuuteen työntekijäalueeseen, jotka järjestävät vuosittain jonkin verran yhteistä toimintaa.  Työntekijäaluetta, johon me kuulumme, kutsutaan Hanshinin alueeksi. Laskujeni mukaan työntekijäalueeseemme kuuluu 10 seurakuntaa.

Hanshinin alue. Kuvassa vihreä alue on Koben kaupunki.

Lue loppuun